Această rețetă simplă, dar delicioasă, combină gustul bogat al cojilor din aluat fraged cu dulceața și aroma inconfundabilă a cremei de ciocolată, oferindu-ți o experiență gustativă de neuitat.
CITEȘTE ȘI: Desertul pe care să-l consumi înainte de culcare: Te ajută să ai parte de un somn profund – Exquis
Ingrediente pentru cojile de nuci:
Ingrediente pentru crema de ciocolată:
Pentru a prepara aceste fursecuri fragede cu gustul copilăriei trebuie să cunoști întocmai etapele de preparare ale acestor fursecuri de nuci umplute cu cremă.
Mod de preparare:
Începe prin a tăia untul rece cubulețe și așază-l într-un castron.
Cerne pe deasupra făina și adaugă sarea și zahărul pudră.
Cu ajutorul degetelor sau cu un procesor de bucătărie, amestecă untul cu făina până ce obții o compoziție cu consistență nisipoasă.
Adaugă apoi gălbenușul, coaja rasă de lămâie și vanilia, apoi fărâmițează din nou aluatul.
Pune treptat apa rece în castron, lingură cu lingură, alături de zeama de lămâie, până ce obții un aluat compact.
Aluatul pentru cojile de nucă astfel obținut, se va înveli într-o folie de plastic și se va da la frigider să se odihnească pentru 20-30 de minute.
CITEȘTE ȘI: Magie în bucătărie cu desertul copilăriei- orez cu lapte – Exquis
O altă etapă importantă în rețeta de nuci umplute cu cremă de ciocolată este prepararea ciocolatei.
Pune într-un bol metalic ouăle întregi alături de zahăr, sare și vanilie, așezat pe o oală în care fierbe puțină apă (bain marie).
Bate bine amestecul, apoi înlătură castronul de pe abur și adaugă în crema obținută ciocolata ruptă în bucăți.
Amestecă totul cu un tel, până ce crema se omogenizează. Lasă crema de ciocolată să se răcorească pentru câteva ore până ce ajunge la temperatura camerei.
Untul se va scoate și el din frigider cu câteva ore înainte, pentru a ajunge la temperatura camerei.
Bate unul cu mixerul până ce devine spumos, apoi adaugă peste acesta cacaua.
Mixează pentru alte câteva minute, apoi adaugă peste acestea baza de cremă, lingură cu lingură. Crema pentru nuci umplute se va da la rece pentru 1-2 ore.
Coacerea cojilor pentru nuci
Formează din aluat bile mici, apoi unge fiecare cavitate a formei pentru nuci cu foarte puțin ulei, după care adăugă bilele din aluat în interiorul formei.
Presează cojile de nuci cu forma, apoi coace-le la foc mediu pe partea cu exteriorul timp de 1-2 minute, după care întoarce forma și mai coace-le pentru 2-3 minute la foc mic.
Cojile din aluat fraged se vor lăsa apoi la răcit pe o tavă.
Cu ajutorul unei lingurițe mici, poți umple nucile formate cu acea cremă fină de ciocolată preparată anterior.
Ia fiecare coajă de nucă, adaugă umplutura de cremă și închide nuca cu cealaltă jumătate.
Odată ce ai terminat de umplut nucile cu cremă de ciocolată, pudrează-le din belșug cu zahăr pudră vanilat!